Kedves Szülők,

kedves ballagó Diákok!

Sokan jönnek most hozzám, az egészségügyi törzslapot szeretnék a középiskolába vinni. A felvételi tájékoztatók egy részén szerepel, hogy a beiratkozáshoz vigyék magukkal ezt a dokumentumot. Előre bocsátom, hogy nem feltétele a felvételnek.

Tájékoztatásul írom a hivatalos eljárásrendet, mert sok középiskola nem tudja, vagy nem akarja betartani. Fontosnak tartom, hogy a szülők tisztában legyenek vele.

Az >Iskolások, és óvodások egészségügyi törzslapját< az intézményben dolgozó orvos, és védőnő együtt dolgozva töltik ki, ebből tájékozódnak a gyermek egészségi állapotával kapcsolatos körülményekről. Röviden az iskolaegészségügy kezelésében van. Ebből az is kiderül, hogy az intézmények közti adatok áramlása is az ő dolguk. A titkárság által kiadott lista, amin feltüntetik az "egészégügyi törzslap"-ot, nem a törvényes útja az adat kérésnek. Erre ez a nyomtatvány szolgál, amit a befogadó intézmény védőnője küld az előző iskolába.

 

Mostanában előfordul, hogy nem pont ezt, de ilyen tartalmú kérőlapot küldenek, ami természetesen elfogadható.

 

A törvény még egy fontos dolgot ír elő, mégpedig azt, hogy az adatokat valamilyen formában meg kell őrizni a keletkezési helyen. Mi az utóbbi időben ezt úgy oldottuk meg, hogy a törzslap marad nálunk, és egy kivonatot készítünk belőle az új iskola számára.